Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кен Хенсли: Мракът ме отблъсква

Снимка: БГНЕС
Единственият начин да направим света по-добро място е като изчистим политиката от егоцентризма и накараме политиците наистина да изпитват съпричастност към хората. Това каза авторът на британската песен "Джулай морнинг" Кен Хенсли по повод събитието "Денят на свободния дух", което ще се състои тази вечер в Министерството на външните работи. Според Кен Хенсли, при всички правителства, особено в Западна Европа, се появява тенденцията да приемат законодателства,  чиято единствена цел е да прикриват истината.

Знаете, че аз не съм политик, иначе много ме вълнува въпросът, свързан с политиката, и по-конкретно, интересувам се от политиката как тя се отразява на всекидневието на хората. Мисля, че единственият начин да направим света по-добро място е ако изчистим политиката от егоцентризма на политиците и ги накараме наистина да изпитват съпричастност, да обичат хората, за които работят.

Кен Хенсли ще се включи в "Денят на свободния дух" с послание за ролята на културните традиции и сътрудничество в контекста на публичната дипломация, след което ще поднесе музикално изпълнение с българската група "Сънрайт".

Най-много обичам лятото. По принцип, обичам светлината. Мракът ме отблъсква. Не ми харесва нищо, което е мрачно.

Заедно искаме да провокираме, популяризираме и привлечем интереса на всички да подкрепят идеята първи юли да бъде обявен за Ден на свободния дух,  заяви Таня Михайлова, директор на Дипломатическия институт, инициатор на проявата в Министерството на външните работи.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!