Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Група, създадена след катастрофата край Луковит, иска тежки наказания за виновните за транспортни престъпления

Снимка: БГНЕС

Най-строги наказания за виновниците за транспортните престъпления е една от каузите, които си поставя групата "Справедливост за Влади, Ники, Цвети и Иван". Тя беше създадена в Плевен след тежката катастрофа на 5-и май край Луковит, при която двама от младежите загинаха на място, а останалите пострадаха тежко.

Галя Горанова, която загуби своя 20-годишен син Влади, е категорична, че увеличението на наказанието е превантивната мярка, за да спре войната на пътя.

След като друго не може да послужи за превенция, да, и това е начин, защото безкрайните пробационни мерки не допринасят с нищо.

По инициатива на групата тече благотворителна кампания за набиране на средства за оборудване за клиниката. Там продължава да се бори за живота си Цвети. До момента в сметката са събрани 72 000 лева, с които ще бъдат закупени 8 съвременни реанимационни легла, осем монитора и бронхоскоп. Бащата на Цвети, Христо Таслаков, смята:

Ако ние с това нещо можем да спасим няколко десетки човешки живота годишно, какво се случва, ако в глобален мащаб нещата се променят. Ако примерно едни пари  от контрабанда на цигари, да кажем по един милиард, се излеят в тези болници, давате ли си сметка ?




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!