Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВР отбелязва 135 годишнината от създаването си

Снимка: БГНЕС

Министерството на вътрешните работи отбелязва 135 години от създаването си. По случай празника, вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, политическото и професионалното ръководство ще поднесат венци и цветя пред паметника на Незнайния войн. Ще бъде отслужен и тържествен водосвет на знамената на МВР.

Областната дирекция на МВР в Плевен се нарежда на пето място по постигнати резултати в снижаване на ръста на регистрираната престъпност и разкриване на престъпления през първите шест месеца на годината. Разкрити са четирите извършени убийства в областта. Намаляват уличните грабежи, регистрираните домови кражби, както и кражбите на автомобили, сподели главен инспектор Йордан Каменов, директор на Областната дирекция на МВР-Плевен:

Заловихме група, специализирана за противозаконно отнемане на моторни превозни средства, основно джипове "БМВ", за която група работихме съвместно с Главната дирекция, с колегите от няколко областни дирекции. Крупен случай на разкрито престъпление това е разбитата организирана престъпна група за кражба на кабели, собственост на БТК и ЧЕЗ. Лицата в момента са задържани с постоянна мярка "задържане под стража". 60 процента от грабежите са разкрити на територията на цялата Областна дирекция.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!