Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Процес срещу шестима български граждани в Марсилия

temida

Шестима български граждани са изправени през Наказателния съд в Марсилия за търговия с хора и принуда към просия и проституция. Шестимата са от едно и също ромско семейство.

Съдебно дело за "модерно робство" - така коментират днес различни френски медии започващия процес в Марсилия срещу шестима български граждани. Те са обвинени в трафик на хора и принуда към просия и проституция над седем свои сънародници.

Фамилията на Йордан Христов (името е цитирано от АФП и други медии) е арестувана през юни 2013-а година в ромски лагер в Марсилия след сигнала на една от жертвите. В продължение на година българската гражданка била насилвана да проституира и да дава цялата си дневна печалба от 100-200 евро на клана Христови, от чиито членове редовно е бита и малтретирана. Другите шест жертви са принуждавани да просят, получавайки в замяна само оскъдна храна и отпадъци от кофите за смет.

Разследването е установило, че за една година главата на семейството е внесъл в сметката си 11670 евро в брой. Той е заплашен от присъда от 10 години затвор.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!