Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха полицай от Плевен с белязани пари

Полицай от Плевен е задържан в момент на получаване на 5 хиляди белязани лева. 37-годишният служител на МВР имал общ бизнес със съдружник и изнудвал бизнес дама.

Преди година двамата обвиняеми сключили договор с жена от Плевен, спечелила проект за обучение на кадри за фитнес подготовка. Уговорен бил наем от 250 лева месечно. Това обясни наблюдаващият прокурор Ивайло Ангелов:

Двамата обвиняеми са съдружници и притежават фитнес зала. Собственик на фитнес залата е майката на единия от обвиняемите, член на Управителния съвет пък е съпругата на полицейския служител.

Дамата получила по европейския проект 34 хиляди лева и добавила към уговорената сума още по 150 лева месечно. Мъжете обаче започнали да я изнудват за повече пари. Заплашвали я с побой, с подаването на сигнал за нарушения в Агенцията по заетостта. За изнудването пострадалата сигнализирала в дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР. На срещата за получаване на парите дошъл само полицаят.

Срещу двамата мъже е повдигнато обвинение за изнудване.

В Областната дирекция на МВР в момента се извършва вътрешна дисциплинарна проверка по случая и полицейският служител ще бъде отстранен от длъжност до приключване на следствието, каза директорът на МВР - Плевен главен инспектор Йордан Каменов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!