Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ловеч ще иска помощ от Междуведомствената комисия за възстановяване на щетите от бурята

| обновено на 12.07.14 в 14:56
Снимка: архив, БГНЕС

Община Ловеч ще иска финансова помощ от Междуведомствената комисия за възстановяване на щетите от бурята в четвъртък, която наводни сгради, повреди покриви и пътна настилка. Унищожена е и селскостопанска продукция. В общината продължават да постъпват сигнали от фирми и граждани за нанесените от природната стихия щети.

В общинската администрация и през следващата седмица ще се приемат заявления от фирми и граждани за възстановяване на щетите от разразилата се буря в четвъртък вечерта. Огледът на засегнатите сгради и улици продължава и все още не може да се изчисли точният размер на нанесените щети. До момента от паднали дървета и клони, както и земни наноси са почистени 62 декара площи, както и 14 километра пътища и улици в града. Обработени са 116 дървета, засегнати от бурята, и са почистени около 100 шахти. Над 30 улици в Ловеч са с разрушена асфалтова настилка. Падналите дървета и клони са увредили покриви и леки автомобили. Ураганният вятър скъса електропроводи, но електрозахранването вече е възстановено във всички населени места и квартали на Ловеч. 

В началото на следващата седмица ще стане ясно на каква стойност за нанесените щети от бурята, разразила се над Ловеч в четвъртък вечерта. Огледите на засегнатите сгради и улици продължават.

Въпреки че обстановката вече се нормализира, екипите на "Гражданска защита" ведомствата, ангажирани с осигуряването на сигурността на населението, остават в готовност заради очаквани нови валежи.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

След силна буря – бедствено положение в Ловеч

Буря остави с часове 11 населени места в община Ловеч без ток. След късно заседание на кризисния щаб е обявено бедствено положение в Ловеч, съобщи кметът Минчо Казанджиев. Бурята, започнала около 19.00 ч. снощи, бе придружена с гръмотевици, силен..

публикувано на 11.07.14 в 07:04

Отмениха бедственото положение в Ловеч

Обстановката в Ловеч се нормализира след снощната буря. Само за няколко часа над Ловеч паднаха повече от 50 литра на квадратен метър дъжд, който наводни улици, административни сгради и частни домове. На места падна и градушка с големина на ледените..

публикувано на 11.07.14 в 07:14