Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МС обеща да приеме актуализация на бюджета на НЗОК и на републиканския бюджет

Парламентарно представените партии са получили уверение,че утре Министерският съвет ще обсъди и приеме предложение за актуализация на бюджета на НЗОК  с 225 милиона лева и на републиканския бюджет. Актуализацията ще бъде точка от дневния ред на парламента.

В програмата на Народното събрание ще бъдат включени важни ратификации, както и промени в закона за отпадъците, отнасящи се до търговията със скрап. Възможно е депутатите да обсъждат и текстове от закона в Защита на конкуренцията, които президентът върна, а парламентът не можа да преодолее ветото.

Лютви Местан се застъпи за продължаване на консултациите около обезпечаването на влоговете в банката. Той беше категоричен, че проблемите около КТБ няма да станат причина за удължаване живота на правителството и парламента.

Предполагам, че има най-различни настроения, зле прикрити да се удължи животът на кабинета, не, ние няма да бъдем част от подобни сценарии.

Цецка Цачева каза, че и на нея й е любопитно кога кабинетът ще подаде оставката си.

Дано изпълнят поетите ангажименти от страна на кабинета и оставката да бъде факт в началото на следващата седмица.

Никой не е поставил изискване правителството и парламентът да продължат живота си заради каквото и да е, каза председателят на парламентарната група на Коалиция за България Атанас Мерджанов.

На консултациите не е обсъждана исканата от ГЕРБ оставка на управителя на БНБ Иван Искров. Не е дискутирана и промяна в законодателството заради КТБ. Лютви Местан беше категоричен:

Нямам сметки в КТБ. Не съм лице, което някога да е получавало кредит, абсолютно същото се отнася и за ДПС.

Председателят на Бюджетната комисия в НС Йордан Цонев обясни:

Гуверньорът на БНБ постави писмена задача на квесторите да проверят, има ли колегата Делян Пеевски кредити, необслужвани, обслужвани, депозит. Господин Делян Пеевски няма кредити и няма депозити в банка. Майка му има два кредита, които са на не голяма стойност, обслужвани до стотинка, до ден днешен абсолютно регулярно и точно.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!