Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: ГЕРБ няма да влиза на други заседания на НС, освен когато се гласува оставката на правителството

Снимка: БГНЕС

Парламентарната група на ГЕРБ няма да влиза на други заседания на Народното събрание, освен когато се гласува оставката на правителството, обяви лидерът на партията Бойко Борисов.

Като условие да има пленарни заседания Борисов поиска БСП и ДПС да повикат "Атака" и независимите депутати на Николай Бареков и да отменят законите за МВР и Сметната палата. Самият Борисов каза, че му е ясно, че това няма да стане:

Както се събраха за Закона за МВР, за Закона за Сметната палата, да си поканят "Атака", така, както една година им правеха мнозинство. Да си гласуват, да си изконсумират всичкото управление, тази тройна коалиция, плюс независимите депутати на Бареков, и да не се оправдават с ГЕРБ. ГЕРБ е опозиция и ще влезем за оставката на Орешарски. Актуализация на бюджет няма. Те предлагат двеста милиона. Райчинов каза, че 328 е минимумът. С една дума те искат сега просто да замажат с някакви парички, докато се измъкнат, да дойдат изборите и следващото правителство трябва да направи всичко това, което вчера го доказах. Дефицитът е седем процента. Тука са парите на общините, на БДЖ, за еврофондове, за Здравната каса. Имаме още една седмица в този парламент. Не искам да нося нито активи, нито пасиви от тяхното управление една година.

Бойко Борисов заяви, че в стремежа си да изпълнят поетите на консултациите при президента ангажименти, вчера депутатите на ГЕРБ са сгрешили, като са гласували промените в Наказателния кодекс за банките, с които по думите на Борисов се посяга на свободата на словото. От името на групата си той се извини за това и допълни:

По никакъв начин, то няма да има и парламент, повече такава точка няма да бъде вкарана или подкрепена от нас.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!