Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Михаил Миков: Другата седмица оставката на правителството ще бъде факт

Снимка: БТА
В дните между 20 и 25 юли оставката на правителството ще бъде факт, каза председателят на Народното събрание Михаил Миков: Такива са уговорките, за да може президентът в 10-дневен срок да възложи мандатите и съответно да се организират след това изборите от служебния кабинет.

Той допълни, че министър-председателят ще избере подходящият момент кога да подаде оставка и призова да не се внася излишен драматизъм. Изборите ще бъдат в началото на октомври, както е договорено между политическите сили, каза Михаил Миков.

Според него 42-рото Народно събрание е свършило доста работа, въпреки цялата сложност на политическата конфигурация в резултат на миналогодишните предсрочни избори.         

Председателят на парламента каза, че приема номинациите на партийните организации за председател на БСП: Имам много номинации - от Бургас, Ямбол, Плевен, Враца, Монтана, София. Приемам тези номинации и ще участвам в избора. Няма да се боря, ще участвав в състезание, което смятам, че ще е коректно.
                                                                                                  
Председателят на парламента присъства на церемонията за първа копка на пътя от село Салаш към бъдещия нов граничен пункт на българо-сръбската граница.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Започна строителството на пътя към новия пропускателен пункт на българско-сръбската граница

Край Белоградчишкото село Салаш започва изграждане на път към границата със Сърбия, където ще бъде открит нов пропускателен пункт. Началото на строителството ще бъде обявено на провеждащия се край прохода „Кадъ боаз” международен събор. На церемонията ще..

публикувано на 19.07.14 в 11:49