Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мерджанов: Кабинетът подава оставка след редовното си заседание утре

Провалиха се консултациите между парламентарните групи в НС

| обновено на 22.07.14 в 14:03
Снимка: БТА

Вероятно правителството ще подаде оставка след заседанието на кабинета утре, каза председателят на парламентарната група на Коалиция за България Атанас Мерджанов.

На въпрос на "Хоризонт" дали ще има оставка на правителството тази седмица, Мерджанов отговори:Оставката я очакваме всеки момент. Най-вероятно утре след заседанието на МС ще бъде депозирана. Кога обаче не мога да ви кажа.

Днешните консултациите между парламентарните групи в Народното събрание се провалиха заради отсъствието на ГЕРБ, след като депутатите от партията на Бойко Борисов отказаха да участват. От "Коалиция за България" и ДПС чакаха в стаята на  парламентарния председател Михаил Миков около 15 минути колегите си от опозицията, след което си тръгнаха.

Въпреки това ние утре ще имаме заседание. Дали ще има кворум, зависи от това дали депутатите от ГЕРБ ще присъстват в пленарна зала. Във всички случаи, както заявихме миналата седмица, ние, както и ДПС ще бъдем в пленарна зала с готовност да гласуваме всички онези законопроекти, които бяха включени предходната седмица, по които остана гласуването. Готови сме да обсъждаме и други законопроекти, ако разбира се има волята от страна на ГЕРБ, обясни Атанас Мерджанов. 

Мая Манолова потвърди, че парламентарната група на "Коалиция за България" ще влиза в пленарната зала в дните за заседание до 5-ти август, когато трябва да се разпусне 42-то Народно събрание, за да може, според споразумението при президента, предсрочните избори да бъдат на 5-ти октомври.

Заместник-председателят на парламента Алиосман Имамов очаква Народното събрание да не работи оттук нататък и да има заседание само заради оставката на правителството. В противен случай, коментира той, само ще идваме сутринта и ще констатираме липса на кворум, ще се разпускаме до последния ден, когато бъде издаден съответният указ на президента за разпускане на 42-ия парламент.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!