Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Евгений Дайнов: В момент на криза БСП постъпи държавнически

Политологът Евгений Дайнов

Днес или най-късно в четвъртък се очаква премиерът Пламен Орешарски да депозира оставката на Правителството в НС.

Залаганията вървят. Обратното време вече започна. Всички ние обаче сме зрители на гротескова политическа драматургия за толямото очакване на оставки и нов старт за втурване към властта.

 За  този управленски финал, очакван отдавна, днес или утре, както и всеки момент, управляващите досега направиха много, за да бъде поставен предсрочно. Напразно го очаквахме, но времето на кабинета изтече... Изпитанието  за съставяне на кабинет предстои.  За пътищата,  които се разкриват пред държавата с въпрос: А сега - накъде? ще разговаряме с политолога Евгений Данов.


Още от категорията

Работи се активно по организацията на честни избори

За съжаление на предварителните консултации за състав на местните районни избирателни комисии за Пловдив и областта не бе постигнат консенсус, каза областният управител Ангел Стоев. Така решението остава в правомощията на ЦИК и най-вероятно утре ще стане ясно състава на двете комисии.        Неприятен момент за избирателните комисии в процедурата..

обновено на 11.08.22 в 11:23

Реалистично е между 4 и 8 партии да влязат в НС

Реалистичната прогноза е между 4 и 8 партии да влязат в състава на новия парламент след изборите на 2 октомври. Това коментира политическият анализатор доц. Стойчо Стойчев в предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив. „От точния брой зависи и формулата на следващото коалиционно управление. Сигурно е, че новото управление ще бъде или..

публикувано на 11.08.22 в 10:41

Всяка хубава рецепта започва с любопитството

Днес- 10-и август, е професионалният празник на готвачите. Чества се в деня на църковния празник Св. мчк и архидякон Лаврентий - техен покровител и закрилник. Шеф Румен Москов в предаването "Точно днес" разказа за предизвикателствата, пред които е изправен бранша им във време на енергийна, икономическа и здравна криза.  Според него в момента..

публикувано на 10.08.22 в 10:48

ГЕРБ излиза по-изпран след всички избори

С всички нови избори се завърта една политическа пералня, от която ГЕРБ излиза малко по-изпран. Тази теза защити политологът Първан Симеонов в предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив. Той прогнозира още, че при тежка криза в страната ще бъде създадена прагматична, а не идеологическа коалиция. „ГЕРБ няма да имат проблем да..

публикувано на 10.08.22 в 10:11