Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лицата на софийските квартали

2
Снимка: БГНЕС
Замисляли ли сте се колко различни лица има нашият град? София вече е толкова  пораснала, че представата за нея е остаряла: това отдавна не е град, това е съвкупност от минидържави, често с ясно изразена граница и пропускателен режим помежду им. И както жителите на различните държави по света често имат сходни белези, така хората в София имат своите особености в зависимост от квартала, в който живеят.

Това е мнението на специалния ни гост Тео Чепилов, който се е заел да охарактеризира хората, живеещи в различните квартали на столицата. С нюх на градска хрътка, сценаристът на сериали еквилибристки ни води с незаменимото си чувство за хумор из потайностите на градската джунгла. Като подправка на разговора ни в студиото описва и кой е идеалният град в Европа, вдъхновен от архитектурата на Гауди.

Защо „Люлин се очертава като третия по големина град в България“, в кой квартал живеят най-много тарикати, кои столичани смениха гангстерския си имидж и къде хората не слизат от колите си, чуйте от Тео Чипилов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия