Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Случай на болестта "син език" беше установен в ловешко село

Снимка: БГНЕС

В ловешкото село Микре е констатиран случай на болестта "син език", съобщиха от Областната администрация. За случая потвърди и директорът на Областната служба по безопасност на храните д-р Йвайло Йотов, който допълни, че все още се чакат окончателните резултати от взетите проби.

Областният управител Милко Недялков е издал заповед за предприемане на необходимите мерки за ограничаване на разпространението на болестта.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Превантивни мерки срещу болестта "син език" в Добричко

Област Добрич е включена в предпазната и наблюдавана зона във връзка с разпространението на болестта „син език“, след като са констатирани случаи на заболяването на територията на област Шумен. В тази връзка областният управител Недко Марчев свика..

публикувано на 02.08.14 в 10:09

Има регистрирани случаи на "син език" в Старозагорско и Казанлъшко

В Старозагорското село Казанка и Казанлъшкото Средногорово има регистрирани случаи на болестта „син език“ по преживните животни. Проби са взети и от животни в село Ясеново. Доктор Трайко Алчев , председател на Областната колегия на Българския..

обновено на 01.08.14 в 18:32

Има съмнения за животни, болни от „син език” в Търговищко

Заради съмнение за наличие на болестта „син език” при преживните животни в Търговищко бяха взети превантивни и ограничителни мерки. Това стана на днешното заседание на Областния съвет по сигурност и Областната епизоотична комисия. В село Птичево има умрели..

публикувано на 01.08.14 в 13:12