Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма уволнени в Ловешкия зоопарк заради инцидента с избягалия ягуар

Снимка: БГНЕС

Няма уволнени за инцидента в Ловешкия зоопарк, при който на 3-ти август от незаключена клетка избяга ягуар и по-късно беше застрелян.

Проверките са установили, че действията на екипа на ловешкия зоопарк при опитите за залавяне на избягалия ягуар са били според утвърдените правила за такива ситуации. 

Инструктажите са провеждани, така че организационната дейност в зоопарка е добра. Няма проблеми относно неговото нормално функциониране. Явно събитието, което се случи, просто е човешка грешка - обясни заместник-кметът на Ловеч Пламен Петков.

Препоръчано е обаче до 20-и август в зоопарка да се въведат нови правила при случаи на бягство на животни. Гледачът, изпуснал ягуара, вече е преместен от отдел "Хищници" в отдел "Птици", но засега няма уволнени за инцидента.

Събрали сме обяснения от директора на зоопарка и от гледача и тепърва ръководството на Община Ловеч ще решаваме дали да има по-сериозни наказания.

Според Пламен Петков до края на тази седмица ще бъдат подадени документите за лицензирането на зоопарка в Ловеч, а общината предвижда значително обновяване на зоологическата градина.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!