Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП и ДПС подадоха документи за участие в предсрочните избори

| обновено на 20.08.14 в 17:30
Снимка: БГНЕС
В последния ден за регистрация в ЦИК Коалиция "БСП-лява България " и ДПС подадоха документи за участие в предсрочните парламентарни избори на 5-и октомври.

Лидерът на БСП Михаил Миков заяви, че очаква гласовете на всички българи с леви убеждения:

Аз искам БСП да стане автентичен представител и носител, заедно с коалиционните партньори, на левите очаквания на България за повече справедливост за работниците по отношение на заплащането, за повече справедливост за малкия и средния бизнес при обществените поръчки, за повече справедливост за пенсионерите, когато отидат в болницата и се наредят на опашката за лекарства.

Михаил Миков продължава да стои зад кандидатурата на Кристиан Вигенин за водач на листата в Благоевград. Той заяви, че в крайна сметка решението ще вземе Националният съвет на партията:

Решенията в Националния съвет се вземат за водачите, а не в квази състезания в една или друга област. Наистина в момента има един опит за вътрешнопартийни борби, които се отразяват зле на крайния резултат на левицата. Смятам, че има и разбиране да го преодолееме. БСП е национална партия и националните органи имат своите отговорности. Решението ще се вземе от Националния съвет и ако трябва, ще настоявам Кристиан Вигенин да бъде водач на Благоевград.

По-рано лидерът на ДПС Лютви Местан призова да се положат всички усилия, за да се състави стабилно правителство след предсрочните избори на 5-и октомври. Това заяви Местан, който внесе в Централната избирателна комисия документите за регистрация на партията.

Очакваме много силна подкрепа от избирателите на ДПС, а какво място ще ни отрази тази подкрепа, за нас е вторичен проблем,
каза Местан.

На въпрос дали очаква да има политическа криза и след изборите, предвид заявката на Бойко Борисов, че ако няма 121 депутати, няма да прави правителство, Лютви Местан отговори: Ние сме длъжни да намерим изход от политическа криза. Независимо от резултата, трябва да положим усилия за намиране на формула на стабилно управление на страната през следващия период.

Относно служебното правителство лидерът на ДПС каза, че трябва да се положат усилия кабинетът да бъде равно отдалечен от всички партии.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!