Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наказаха служител от ловешкия зоопарк заради ягуарчето Алонсо

Снимка: БГНЕС

Служителят на ловешкия зоопарк, който остави отключена клетката на застреляния на 3 август ягуар Алонсо, е наказан с последно предупреждение за дисциплинарно уволнение, а директорът на зоопарка - само със забележка. Това съобщи заместник-кметът на Ловеч Пламен Петков

Решихме да бъде с последно предупреждение за уволнение, защото това е един от най-стриктните работници, който е в зоопарка и затова му е поверен този сектор на хищниците. Грешки всеки един допуска.
Пламен Петков опроверга появилите се информации, че по време на преследването на избягалия ягуар, в зоопарка не са разполагали с пушка за упояване като допълни, че освен тази, с която разполага зоопарка са били донесени още две. Той посочи, че до две седмици, зопаркът в Ловеч ще разполага и с пушка за упояване с далечен обсег на действие, която ще струва на общината между три и пет хиляди лева. 
Направени са необходимите промени в правилника за вътрешния ред, отстранени са повредите в оградата, а в момента се разчистват храстите и дърветата около нея.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!