Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мащабен ремонт започва в ловешкия квартал "Червен бряг"

Снимка: община Ловеч

В ловешкия квартал "Червен бряг" започва цялостен ремонт. Той ще се осъществи по проект на общинатана стойност 5 милиона лева. По същия проект ще се рехабилитира и пътят до парка „Стратеш“.

Голяма част от уличната и автоалейната мрежа, както и тротоарите в квартала, ще бъдат основно ремонтирани. Предвидено е и изграждане на 5 детски площадки, 2 площадки за фитнес на открито, многофункционално спортно игрище, игрище за бадмингтон, квартална велоалейна мрежа, озеленяване и монтиране на автоматична поливна система. Ще бъдат поставени беседки и градско обзавеждане, кошчета за отпадъци и фонтани за питейна вода. Ремонтните дейности трябва да приключат до средата на следващата година, съобщи кметът на Ловеч Минчо Казанджиев, който направи първата копка:

Ползата ще бъде да създадем по-добри условия за живот и привличане на хората тук. Това ще бъде най-модерният комплекс. Този проект е разделен на две, основният проект, в който ще бъдат изпълнени тези дейности, и шест подобекта, в които са разделени по 300 000 лева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!