Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест в Добрич срещу проучването на нефт и газ в блок "Вранино"

Снимка: БГНЕС

В Добрич излязоха на мълчалив протест срещу даденото от Министерството на околната среда и водите разрешение за проучване на нефт и газ в блок "Вранино". В нито една община на Добричка област не е правено обсъждане или допитване до хората и общините са "на тъмно", защото нямат никаква информация. Основната тревога на добричлии е за земята:

Земята ни, това е най-важното нещо на нас - добруджанци. Тази фирма "Фар плейс", тя е регистрирана точно по не конвенционални методи. Смятаме, че това е пагубно за района. Като житница на България това ще даде отражение и върху туризма.

Тези хора, които ще дойдат за две, три години ще ни унищожат земята и ще си заминат. Всичко ще остане за нас като последствия.

Правят си каквото си искат тука. Трябва да има мораториум върху това. Искам децата ми да останат тука, да имат бъдеще в България и да имат хляб и вода, които да са чисти и безопасни. Ние искаме всичко да се оправи, за здравето на децата ни, за нас самите... Искаме да не се трови земята. Ако се отрови житницата на България - Добруджа, какво правим? Трябва да се мисли, коментираха протестиращите.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!