Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

10 политически сили се разбраха за почтеност и толерантност

10 политически сили подписаха споразумение за почтеност и толерантност в предизборната кампания. Инициативата е на Гражданско движение ДНЕС. В нея не се включиха представители на две от големите партии. 

В споразумението се посочва, че участниците в изборите ще спазват законите, ще водят предизборната кампания почтено и открито, съобщи членът на Управителния съвет на движение ДНЕС Петър Лазаров:

Да отхвърлят всички действия, насочени към уронването на доброто име и авторитета на опонентите. Да осъждат всички действия, свързани с разпространението на недоказани твърдения и компромати, независимо от техния адресат. Да водят кампанията с прозрачно финансиране. Да участват в предизборната кампания, като поемат ясни ангажименти, боравят с реални факти и дават изпълними обещания. 

Участниците в споразумението се ангажираха още да не използват практики, свързани с купуване на гласове, както и че партиите ще работят за стимулиране на избирателната активност и за възстановяването на доверието между гражданите и политиците.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!