Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Всички училища в наводнените села в Старозагорско отвориха врати

В наводнените села на Старозагорска община всички училища днес отвориха врати. До сряда помощи от държавата ще получат пострадалите домакинства от община Раднево. Министър Йордан Христосков е инспектирал  дейностите по отстраняване на щетите, съобщи за „Хоризонт“ кметът на община Раднево Юлиян Илчев.

Продължава отводняването на къщите в пострадалите от бедствието селища. В Гълъбово днес очакват под формата на помощ абсорбатори за засегнатите жилища. Кметът на общината Николай Тонев е назначил инспекция на нивото на водата в язовир "Хайдушко кладенче" и на този край село Априлово, за да може да се пристъпи към взривяване на стените им.

В община Раднево е приключила оценката на щетите. 48 семейства имат правото да получат по 365 лева от държавата. В общините Стара Загора и Гълъбово комисиите продължават работа. В община Опан домакинствата, на които се полага помощ, са около 20.

Днес от Агенцията по заетостта ще сключат договор с общините Раднево и Гълъбово по проект „Подкрепа за заетост“ за осигуряването на работа за 6 месеца на 35 безработни за пълен работен ден. Те ще се включат в различни дейности, свързани с отстраняването на щетите от наводнението.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!