Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Ние се делим на лъжци и лъгани

В зона „Култура” на Радио Пловдив влиза режисьорът Теди Москов. 

Неговият спектакъл „Професия „лъжец” тази вечер участва  в Пловдив във  фестивала "Сцена на кръстопът". Ще се играе в Дома на културата.

 

 Спектакалът  има „Аскеер” за режисура и „Икар” за най-добър спектакъл, а Теди Москов - публика, която иска да види всичко, направено от  него. 

А за „Професия „лъжец” ,  защо  да  видим  това представление?

Теди Москов: Защото е изненадващо за куклен театър представление, една блестяща трупа, която е 200 процента зад мен... Варненската, на кукления театър, която играе драматично в моя стил на парадокси, изненади и комедийност гротескна, и също така е един мой прочит на историята, нашата история българската и въобще балканската.

 И ако публиката има усет и знае какви неща са ставали тук, на нашата територия, би се зарадвала като го гледа, защото наистина стана смешно представление.

Тук нещата седят по-грубо, с повече чесън - в кухнята и във взаимоотношенията. 

Интервюто на Галя Митева  с режисьора Теди Москов можете да чуете в звуковия файл.
Още от категорията

"Добро утро, ден!" с проф. Тони Шекерджиева - Новак

От Пловдивското музикално училище, през Консерваторията, сцените на България и Европа, преподавателската кариера, семейството в дългата линия от нейната прабаба до внучката, която е бучката й захар в деня...- това е маршрутът на разговора ни с ректора на АМТИИ "Асен Диамандиев" - проф. Тони Шекерджиева - Новак. И пътят не е прав.  В "Добро утро, ден"..

обновено на 11.06.21 в 17:11

Дискриминирани за зеления паспорт са над 100 000 българи

Омбудсманът Диана Ковачева сподели, че е получила много жалби за неравно третиране на преболедувалите Ковид по отношение на документа, който позволява безпроблемно движение в ЕС. Зеленият паспорт може да бъде получен и използван само от хората, които са ваксинирани или имат PCR тест, но е от тези, които са регистрирани като боледували в..

публикувано на 11.06.21 в 15:06

Сега е времето за поставяне на ваксина срещу Covid-19

„Сега е много подходящ момент за ваксиниране срещу Covid-19, тъй като има ниска заболеваемост от коронавирусна инфекция“, това заяви в интервю за Радио Пловдив доктор Георги Цигаровски, заместник-председател на Лекарския съюз в Пловдив и общопрактикуващ лекар. Той обясни, че поставянето на ваксина през летните месеци, ще осигури имунитет за..

публикувано на 11.06.21 в 10:11

Рестартирай Европа: Пандемията и интелектуалната собственост

Всеки десети европеец е подведен да закупи подправени продукти, сочи проучване на Службата на Европейския съюз за интелектуална собственост. Потребителите се затрудняват да разграничат оргиналните от фалшивите продукти, а България е с най-висок дял на подведени потребители  – 19 % и в дъното на класацията, близо до Румъния и Унгария...

публикувано на 11.06.21 в 10:00
Село Бръщен, община Доспат

Доспатското село Бръщен бавно се обезлюдява

Над 400 са сезонните работници  от доспатското село Бръщен, които изкарват прехраната си във ферми във Великобритания. Последните трима от селото заминават да се трудят по чуждите поля в неделя. Те вече имат и документално уреден статут там. В годините на прехода  сезонната работа в Англия е спасителен пояс за стотици  семейства от селото,..

публикувано на 11.06.21 в 09:27