Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Невъоръжен мъж беше задържан след като прескочи оградата на Белия дом

Снимка: www.technostroi.com

Мъж прескочи оградата на Белия дом и предизвика евакуация в западното крило. Според охраната на една от най-строго пазените сгради в света, прескачане на оградата на Белия дом не е нещо необичайно. Необичайното в случа я е, че този път натрапникът не е бил спрян навреме. Според говорителя на „Сикрет сървис“ Ед Донован, мъжът е спринтирал към оградата, прескочил я е, игнорирал охраната и стигнал до входа на сградата към „Пенсилвания авеню“. Не изглеждало мъжът да е въоръжен. След като бил заловен и претърсен, в него наистина не е открито оръжие. Мъжът е идентифициран като Омар Гонзалес, на 42 г. от Коперас Ков , щата Тексас. След като бил арестуван се оплакал от болки в гърдите и се наложило да бъде откаран в близката болница „Джордж Вашингтон“.

„Ситуацията беше много по-различна от другите инциденти, които сме имали в Белия дом“, каза още говорителят на „Сикрет сървис“ и обеща пълно разследване на инцидента предизвикал евакуация на работещите в тази част на сградата и на журналисти от Асошейтед прес, които са се намирали там по това време.

Инцидентът станал само минути след като Барак Обама и дъщерите му отпътували за президентската резиденция в Кемп дейвид за почивните дни. Първата дама Мишел Обама пътувала отделно, но по време на инцидента също не е била Белия дом.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!