Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проблеми с картотеката на Намуши

Завърналият се в Локомотив Пловдив Амед Намуши няма да  бъде картотекиран за утрешния домакински мач от 11-ия кръг на  "А" група срещу Литекс.

Това съобщиха от лагера на  "черно-белите".  Според шефовете на пловдивския клуб, това ще стане през през следващата седмица по време на паузата на първенството заради  мачовете на националния отбор на България от евроквалификациите.

Тъй като Намуши прекрати договора си с Локомотив през лятото по вина на клуба заради неполучени заплати от предишното  ръководство, има опасност да се повтори случая със Спас Делев.  Последният получи отказ от БФС да бъде картотекиран в БФС.

Футболните шефове се позоваха на правилника, според който не  може футболист, скъсал контракта си по вина на даден клуб, да бъде картотекиран в него през новия сезон.  Началниците на Локомотив Пд обаче смятат да се  възползват от това, че Намуши не е българин, а е тунизиец с  френско гражданство и така да го картотекират.

Решение по казуса с игралия за шотландския гранд Рейнджърс халф ще има най-рано след седмица.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Кметът на Пловдив посрещна три европейски шампионки

Трите маричанки, станали Европейски шампионки  по волейбол за жени до 18 години – Дарина Нанева, Елисавета Сариева и Мария-Магдалена Недялкова, бяха приветствани тържествено в сградата на Община Пловдив от кмета на града Костадин Димитров, председателя на Общински съвет – Пловдив Атанас Узунов и зам.-председателя на Общински съвет – Пловдив Стефан..

публикувано на 15.07.24 в 16:41

Кметът и президентът на МФ по кану-каяк откриват Световното U23

Пловдив ще се справи с организацията по провеждането на Световното първенство по кану-каяк за младежи до 23 години, юноши и девойки. Единствено няма как да можем да предотвратим жегите. Това заяви заместник-кметът по "Спорт и младежки дейности“ и двукратен олимпийски шампион Николай Бухалов. Шампионатът на планетата ще се проведе от 17 до 21 юли на..

публикувано на 15.07.24 в 16:36

Марица победи с 4:1 Гигант Съединение

Марица победи с 4:1 Гигант (Съединение) в контролна среща, която се игра в събота преди обяд на стадиона в “Кършияка”. Проверката бе трета за “жълто-сините”, като две от срещите завършиха с успех за състава. Тимът на Стойчо Драмов се представи добре с оглед на етапа от подготовката си. Всички футболисти от групата за мача взеха участие в него, като..

публикувано на 13.07.24 в 18:10

Ботев пусна в продажба билети за дербито с Локомотив

Билетите за първото домакинство на Ботев Пловдив в първенството през сезон 24/25 срещу Локомотив Пловдив вече са в продажба. Сблъсъкът между градските съперници е на 28 юли от 21:00 часа на стадион „Христо Ботев“. Ето какво написаха още от Ботев: „Феновете, които са закупили абонамента карта за сезон 24/25 вече имат гарантирано място в дербито..

публикувано на 12.07.24 в 17:58
Йордан Митков

Йордан Митков - олимпийски шампион от Монреал 1976

Йордан Митков е р оден е на 3 април 1956 година в град Асеновград. Той е  о лимпийски шампион от летните олимпийски игри в Монреал през 1976 година. Започва да тренира вдигане на тежести през 1968 година при Иван Веселинов, а след това при Стойчо Стойчев. От 1968 до 1980 година, когато прекратява активната си състезателна дейност, се състезава само..

публикувано на 12.07.24 в 16:40