Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ученици от Свиленград спечелиха купата на турнира "Млад огнеборец" в Ловеч

Снимка: ОД на МВР

Младите огнеборци от училище “Петър Берон“ в Свиленград спечелиха преходната купа „Юлиян Манзаров“ на провелия се в Ловеч Десети турнир на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“.  Състезанието се организира в памет на момчето от Свищов, което загина при спасяването на  съученици от потъналия в река Лим автобус, когато се удавиха още 11 деца.

В тазгодишното издание на турнира участваха 11 отбора от цялата страна. Младите огнеборци се състезаваха в дисциплините "бойно разгръщане на състезателна пътека" и 400 метра щафетно бягане. Най-добри умения показа младежкият противопожарен отряд на средно общообразователно училище "Петър Берон" от Свиленград. След него се наредиха огнеборците от СОУ "Васил Левски"-Пловдив и средно общообразователно училище "Никола Йонков Вапцаров" от град Айтос. 
Заместник-директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" Васил Василев съобщи, че условията за подготовка на младите огнеборци ще продължат да се подобряват: 
Това е една много полезна инициатива, която се развива успешно. Ние се надяваме в бъдеще да постигнем по-високи резултати в гражданското самосъзнание, в поведението им в случай на екстремни ситуации. Те са прекалено млади, за да бъдат напълно готови, но мисля, че това са правилните стъпки, когато те пораснат, когато придобият повече житейски опит, повече физически умения, да имат едно правилно поведение и съответно да оказват необходимата помощ.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!