Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

САЩ искат да използват базите си в Испания за операция за борба с ебола

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Съединените щати са поискали разрешение от испанското правителство да използват авиобазите си в Испания за операция в помощ на африканските държави, засегнати от вируса ебола, съобщи източник от испанското военно министерство. Базите ще се използват за транспортиране на медицинско оборудване и полеви болници за Сиера Леоне и Либерия.

В същото време беше съобщено, че състоянието на медицинската сестра, заразена с ебола в Мадрид, се подобрява и тя разговаря с колегите си и дори се шегува. Още 15 души остават под наблюдение в болница "Карлос III" в Мадрид и с тях работят психолози, заяви началникът на Психиатричното отделение доктор Мария Фе Браво:

Обучаваме ги как да се справят с тази ситуация с техники като релаксация и медитация, за да могат да се успокоят и да преодолеят по-лесно тази много стресираща ситуация.

Датските власти съобщиха, че тестват медицински работник, наскоро завърнал се от Западна Африка, за смъртоносния вирус. Мъжът се оплакал от повишена температура и е изолиран за изследвания.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!