Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сградата на клуба на ДПС в Ловеч беше надраскан с антитурски послания

Сградата на клуба на ДПС в Ловеч е била надраскана през нощта с антитурски послания. Полицията вече е започнала разследване на случая.

На витрините на предизборния щаб на ДПС със спрей е изписано: "Ако сме българи, няма да позволим второ турско робство", "Вън от България", "България над всичко", "Свобода или смърт", както и годината 1393-та.

Областният лидер на партията в града Юнал Мъстънов, който е и заместник-областен управител на Ловеч, съобщи, че е уведомил полицията за вандалската проява:

Това ли е толерантността на българина спрямо другите етноси? Искаме да живеем заедно и в един момент, когато ДПС има предизборен щаб в центъра на Ловеч, трябва да бъде осквернен. Това за мен е безумие, въпреки че аз работя за идеалите и ценностите на България и специално за Ловешка област. Това, което се случва горе, в София, националистическите партии, наежване срещу малцинствата, води дотам.

Юнал Мъстънов допълни, че няма тенденция срещу ДПС в Ловеч и той не очаква вандалската проява да доведе до етническо напрежение:

В Ловеч ние сме си спечелили твърдо мандата, което надали ще разбуни хората, но не смятаме, че трябва да се стигне до етническа саморазправа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!