Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Половината от регистрираните безработни в Ловешка област са на възраст над 50 години

Снимка: БГНЕС

Почти половината от регистрираните безработни в Ловешка област са на възраст над 50 години. Най-много хора без работа има в община Угърчин.

В пет общини от Ловешка област безработицата продължава да намалява. В Угърчин обаче безработните нарастват и вече са над 57 процента.

Нивото на безработицата в Ловешка област е 16,2%, като спрямо предходния месец бележи спад с 0,1 пункта. Намаляват безработните младежи, но за сметка на това се увеличава броят на хората без работа на възраст над 50 години. Те са почти половината от всички регистрирани безработни в областта, съобщи Христомир Василев главен експерт в Регионалната служба по заетостта в Ловеч.

През септември на робата са постъпили общо 485 лица, с 82 повече спрямо август. Започналите работа с посредничеството на бюрата по труда са 82%. Увеличава се броят на постъпилите на работа с висше образование, които са 147 лица, или 30,3% от постъпилите. Това е с 89 лица повече от август, което се дължи на повишеното търсене на специалисти за началото на учебната година.

Василев допълни, че най-ниска остава безработицата в община Троян 6,8%, а най-висока в община Угърчин 57,4 на сто.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!