Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Болницата в Ловеч е с над 3 млн лева задължения

Снимка: Светослав Цветанов
Болницата в Ловеч е натрупала задължения от над 3 милиона лева. Лечебното заведение от два дни има ново ръководство, след като досегашният изпълнителен директор д-р Тихомир Бенев подаде оставка още през август.

Съветът на директорите на ловешката болница е избрал за временно изпълняващ длъжността директор досегашният председател на ТЕЛК  в Ловеч д-р Донка Минкова. Тя призна, че лечебното заведение се намира  в много тежко финансово състояние и са необходими спешни мерки за подобряване на работата. Болницата дължи над 2 милиона лева за медикаменти и медицински консумативи и почти 400 хиляди лева на доставчиците на ток, газ и вода.

Въпреки огромните задължения,  няма неразплатени заплати на лекарите и персонала, подчерта д-р Минкова:

Трябва да има оптимизация. Имам предвид привличане на хора с други специалности и съответно да бъдат сключени договори с касата по други клинични пътеки, защото все пак една областна болница би трябвало да разполага с по-голям брой специалисти и да предлага по-голям обем дейности. Не смятам, че закриването на едно отделение би довело до оптимизиране на разходите.

Донка Минкова допълни, че е назначила за председател на ТЕЛК  в Ловеч д-р Георги Петров.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!