Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Областният управител на Ловеч предлага наетите безработни по програма "Сигурност" да са подчинени на общините

Снимка: lovech.bg
Областният управител на Ловеч Милко Недялков е внесъл предложение в Министерския съвет наетите безработни по програмата "Сигурност" да бъдат на подчинение на общините, а не на областните управители. Според Милко Недялков по този начин ще се осъществява пряк и качествен контрол върху дейността на назначените служители по програмата.

Те и сега се отчитат и техните графици се съставят от кметовете и кметските наместници. Контролът, който ние осъществяваме като работодател, е посредствен, ала в случая, че те бъдат към общините, контролът ще бъде пряк и ще може тяхното работно време да се уплътнява още по добре.

Областният управител на Ловеч допълни, че една от слабостите на програмата са били кратките срокове за набиране на служителите, но според него програмата е ефективна и трябва да продължи.

Защото те намериха своето място в отделните населени места и бяха в помощ на кметовете и кметските наместници. Те се грижеха също така за невралгични точки на територията на отделните села. Според мен трябва да продължи, като се разделят функциите на наетите безработни.

В Ловешка област по програма "Сигурност" са били назначени 150 души, а в момента селата се охраняват от 144-ма.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!