Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Служители на държавното горско стопанство във Върбица не допуснаха новия си директор

Снимка: varbitsa.org

Повече от 30 служители и работници на държавното горско стопанство във Върбица не допуснаха тази сутрин новия директор Хълми Амза, назначен от Североизточното държавно предприятие. Мотивите на протестиращите са, че Амза още преди месеци заплашил, че когато заеме поста, ще уволни всички.

В горското стопанство във Върбица работят близо 40 души, от които 33-ма днес излязоха на протест. Местните твърдят още, че новият директор има частно предприятие, което се намира до държавното лесничейство и, че негови работници извършват сеч на територията на държавната служба. Заповедта за назначение на новия директор Хълми Амза е в сила от днес.

Кадир Хасан, служител в горското стопанство във Върбица от 2004 година, който веднаж е бил уволнен, а по-късно - отново назначен на работа с решение на съда, сподели:

Сутринта решихме да не го допускаме до сградата, поради факта че още преди няколко месеца с много закани - щял да става директор, щял да изгони всичките, щял да ни изкара на улицата. Почти всички от колектива бяхме пред входа на Горското и той се върна. Нямаше никакво физическо насилие, такива неща. Видя и се махна.

От два месеца длъжността директор на лесничейството във Върбица се изпълняваше временно от инж. Павлинка Хинева, назначена след отстраняването на Ивелин Тодоров през август. От 2011 година досега на поста се сменят петима души. Хълми Амза е бил директор преди години, а през 2013-а е бил заместник-директор на службата, но тогава отново е бил упрекнат в конфликт на интереси.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!