Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съвременното изкуство: "Толкова близо, толкова далече"

СнимкаОт 18 до 26 ноември в НДК изложбата „Толкова близо, толкова далече” за трета поредна година събира на едно място български творци, живеещи и творящи в различни точки по света. Това затвърждаващо се културно събитие привлича все повече български творци от Европа и Северна Америка, които показват и споделят своето изкуство пред българската публика. Изданието през 2014 г. е под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев.

Изложбата се налага като регулярна и успешна творческа инициатива, като идеята за тази платформа допринася за популяризирането на авторите „у дома”. Участниците в тазгодишното издание са 18 от Белгия, САЩ, Франция, Австрия, Италия, Канада, Турция, Холандия.

Националният дарителски фонд „13 века България” е инициатор и организатор на третото издание на изложбата в партньорство с Държавната агенция на българите в чужбина, Министерство на културата, Столична община, Асоциация за развитие на София и Национален дворец на културата. Главен организатор на събитието е Снежана Йовева-Димитрова. 

Чуйте какво споделя още тя часове преди откриването на изложбата: