Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Въведение Богородично и Деня на християнското семейство отбелязват днес в Ловеч

С концерт в църквата „Въведение Богородично" в Ловеч тази вечер ще бъде отбелязан празникът Въведение Богородично и Деня на християнското семейство, които се честват на 21 ноември.

В тържествения концерт ще участват детско-юношеският църковен хор „Архангелский глас”, деца изучаващи СИП „Религия“, Православният театър, Неделното училище при Ловчанската митрополия и деца от детските градини. Ловчанският митрополит Гавриил ще благослови и поздрави присъстващите. Организаторите - община Ловеч и Ловчанска митрополия съобщават, че имат намерение отбелязването на 21-и ноември – Въведение Богородично, вече да се провежда в салона на едноименната църква с идеята деца и родители да влязат в храма, като символ на „Въведението”.

Празникът Въведение Богородично в България се чества и като Ден на християнското семейство и на православната християнска учаща се младеж, с решение на Светия синод на Българската православна църква от 1929-а година. Въведение Богородично е един от големите църковни празници, с които се почита Пресвета Дева Мария – закрилница, застъпница и утешителка на човешкия род.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!