Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 1 милион лева за европроекти на община Борино са замразени в КТБ

Над 900 хил. лв. авансово финансиране по европейски проекти на Община Борино са блокирани в сметка в КТБ, информира кметът Октай Алиев. Общината е изтеглила 823 хил. лв. безлихвен заем от Министерството на финансите, за да продължи изпълнението на шестте инфраструктурни проекти по оперативната програма  "Развитие на селските райони". 

Според кмета Алиев сумата в сметката във фалиралата банка е около 45 процента от годишния бюджет на общината.
В сметката на общината в КТБ са преведените от Фонда "Земеделие" авансови плащания по шест инфраструктурни проекти, 
включващи рехабилитация на пътища, реконструкция на ВиК-мрежа, изграждане на пречиствателна станция. Безлихвеният кредит, с който да продължи изпълнението на обектите, е отпуснат от Министерството на финансите по време на служебния кабинет. 

Общината трябва да възстанови заема до 19 декември според информация от местната администрация. Кметът Октай Алиев засега се въздържа от прогнози какви могат да бъдат последствията, ако най-малката община в област Смолян загуби сумата от сметката си в банката, за която БНБ има решение за отнемане на лиценза.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Местят концерта на Брегович от стадион "Ботев" в Панаира

Местят концерта на Горан Брегович на Панаира. Планираният за провеждане концерт на стадион “Христо Ботев” – „The best of Goran Bregovic“, ще се проведе на нова локация. Това съобщиха организаторите от ПФК “Ботев Пловдив”, като обявиха, че смяната на локацията е необходима и неизбежна. Музикалното събитие ще се проведе на 11-ти септември, на..

публикувано на 05.09.24 в 08:57

Възстановяват с друг превозвач транспорта до Войводиново

От 9 септември ще бъде възстановен градският транспорт от Войводиново до Пловдив. Това стана ясно на среща днес с кмета на община „Марица“ Димитър Иванов, кмета на Войводиново Димитър Тосев и представители на транспортни фирми.  Маршрутът няма да се обслужва от „Автотранс Чолаков“, който държи линия номер 15 в Пловдив, а ще се поеме от друг..

обновено на 05.09.24 в 08:27

Продължава гасенето на пожара край Белово

Продължава гасенето на пожара в местността „Ливада Бачия“ до пътя Белово - Юндола. Гори 6-7 декара иглолистна гора. На място са пожарникари, които гасят на ръка. Продължава набирането на доброволци в общината за участие в гасенето – съобщи за Радио Пловдив кметът на Белово Стойко Стефанов. Теренът е труднодостъпен и до него се стига..

обновено на 05.09.24 в 08:26

Съединение и Сопот честват годишнини

Две пловдивски общини – Съединение и Сопот, празнуват днес. В град Съединение продължават проявите, посветени на 139-та годишнина от обявяването на Съединението на Княжество България с Източна Румелия, както и на 55 години от обявяването му за град. След издигането на знамената на площада започва тържествената сесия на ОбС –..

обновено на 05.09.24 в 07:40

Пожар пламна край пътя Белово - Юндола

Пожар се разгоря в близост до пътя Белово - Юндола, в местността "Ливада Бачия". Сигналът е подаден в късния следобед. Огънят е пламнал в  труднодостъпна местност, съобщи говорителят на пазарджишката пожарна Мирослав Стоянов. По предварителна информация горят около 5 декара иглолистна гора, а служители на пожарната в Белово и от местното горско..

публикувано на 04.09.24 в 17:58