Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обществен форум ще решава за какво ще се използва бившата казарма в Ловеч

Снимка: Община Ловеч

В Ловеч обществен форум ще решава за какво ще се използва бившата казарма в града. По-голямата част от собствеността й беше прехвърлена, в края на юли, от Министерството на отбраната на община Ловеч.

Кметът на Ловеч Минчо Казанджиев вече е назначил работна група, която трябва да изготви концепция за благоустрояването и развитието на територията на бившата казарма.

Според Казанджиев ще бъде направено и допитване до жителите на Ловеч, за какво да се използват терените и сградите на военното поделение:

При всички случаи, няма да бъде търговски помещения, магазини и т.н. Най-добре е районът там да бъде парк със спортни терени, алеи за разходка, част от сградите и районът около сградите да бъде превърнат като музей на военното дело в Ловеч. Може част от музеите да бъдат прехвърлени там, а има предложение, да се види, в какво състояние е салонът, в който е прожектирано кино. Дали ще има интерес, наистина да има кино.

Минчо Казанджиев допълни, че община Ловеч ще внесе искане до Министерския съвет да получи и собствеността на останалата част от казармата, която все още се използва от топографския отдел на Министерството на отбраната


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!