Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВТУ ще отбележи предстоящия студентски празник 8-и декември с тържествено събрание

Снимка: www.uni-vt.bg

С тържествено събрание днес Великотърновският университет "Свети Свети Кирил и Методий" ще отбележи предстоящия студентски празник 8-и декември. Гост на тържеството ще бъде вицепрезидентът Маргарита Попова.

По традиция за 8-и декември община Велико Търново ще връчи своята Академична награда на стойност 5000 евро, която се присъжда на изявен възпитаник на университета, за да бъде подпомогната професионалната му реализация. 14-ият носител на отличието е Елица Миланова, която завършва с отличие руски и китайски език в специалността "Приложна лингвистика". Най-добрите студенти в деветте факултета ще получат от Академическия съвет празнични стипендии по 1000 лева.

Ще бъде връчена и специалната стипендия на името на професор Александър Бурмов, основател и първи ректор на Великотърновския университет.

На тържественото събрание вицепрезидентът Маргарита Попова ще приветства студентите, а по-късно, заедно с ректора професор Пламен Легкоступ, ще връчи дипломите на абсолвентите от Стопанския факултет на Великотърновския университет.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!