Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПФ ще внесе кандидатурата на Полина Карастоянова за шеф на Комисията по култура и медии

Снимка: БГНЕС

Парламентарната група на Патриотичния фронт (ПФ) ще внесе още днес кандидатурата на Полина Карастоянова за председател на Комисията по култура и медии. Мястото беше освободено от Слави Бинев, след като той се оттегли заради протестите срещу избирането му за шеф на Комисията.

Първоначално председателят Валери Симеонов заяви, че от ПФ няма да издигат нова кандидатура, но днес от партията излязоха с номинацията.

Групата е взела решение да издигне кандидатурата на госпожа Полина Карастоянова за председател на Комисията по медии и култура с пълното съгласие, единомислие както на госпожа Карастоянова, така и на господин Каракачанов. Аргументите са много ясни, заяви Симеонов.

Госпожа Карастоянова е човек, който ще бъде приет и от гилдията, човек, който има необходимите познания, диалогичност и желание за работа в тази посока. Комисията по култура беше дадена на Патриотичния фронт. След като е ясно, че трябва да проведем нова кандидатура, вчера заседавахме и се спряхме на кандидатурата на госпожа Карастоянова, коментира Красимир Каракачанов.

Господин Каракачанов и господин Симеонов казаха това, което към този момент е факт, в процес на процедура сме. В момента, в който тя приключи, влезе в пленарната зала, има решение, всичко, което касае Комисията по културата и медиите, ще бъде предмет на нашата работа, заяви Карастоянова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!