Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кампанията "Българската Коледа" продължава

Два часа и половина продължи концертът-спектакъл "Българската Коледа", който беше предаван пряко по БНР. В него участваха както известни наши изпълнители, така и много български журналисти, артисти и спортисти.

Български изпълнители, сред които Поли Генова, Владимир Ампов-Графа, Михаела Филева, Д-2, Валя Балканска, Веселин Маринов, Вензи, Прея и много други, създадоха една истинска Коледна вечер. Вечер, в която основната надежда беше насочена към децата с вродени заболявания.

"Българската Коледа" може да им помогне като замени морално и технически остарялото в момента оборудване с високотехнологична апаратура за прецизна диагностика и съвременно лечение. Може да им помогне още с тяхната рехабилитация и лечение.

По време на спектакъла бяха представени историите на дечица, които вече се лекуват благодарение на "Българската Коледа".

Присъстващи споделиха, защо трябва да помагаме, не само на Коледа:

Защото много хора имат нужда и не можем да обхванем всички само на Коледа. Ако помагаме и през другото време, ще бъде по-добре. Човек има нужда всеки ден от помощ, когато е в беда. Нека се случват чудесата всеки ден, не само на Коледа.

На благотворителния спектакъл "Българската Коледа" в Народния театър "Иван Вазов", който е кулминацията на кампанията, присъстваха държавният глава Росен Плевнелиев, под чийто патронаж е инициативата, неговият предшественик Георги Първанов и заместник-предсадателят на ЕК Кристалина Георгиева.

Кампанията продължава през цялата година. Можете да помогнете с SMS на номер 1117, както и с обаждане от стационарен телефон на 0900 11 17

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!