Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Остават затворени за движение четири отсечки от републиканската пътна мрежа в област Видин

Спасителни екипи и земеделски производители теглиха закъсали автомобили

Снимка: БГНЕС

Заради навявания от сняг,  остават затворени за движение четири отсечки от републиканската пътна мрежа в област Видин. Все още няма достъп до две села в община Ново село. Повече от денонощие остават блокирани от снега жителите на селата Винарово и Ясен в община Ново село. До общинския център междуселищните автобуси  и автомобилите, пътуващи от Видин достигат по обиколен  маршрут през град Брегово. Сградите на две от кметствата в общината са отворени, за да приютят хора, които заради преспите не могат да стигнат до дома си, каза кметът на Ново село Георги Стоенелов.

Аз съм създал  по един кризисен щаб в Неговановци и във Флорентин, тези пътници, които са на път и няма къде да отседнат, след като са оставили колите си в едно безизходно положение, да се приберат в кметствата на топло. Да има чай, да има елементарни условия, за да пренощуват.

Спасителни екипи и земеделски производители с техника в Ново село теглиха от снега закъсали автомобили и автобус с пътници. Асен Логофетов е шофьор от 55 години и казва, че подобна картина не е виждал. 

Тръгвайки от колата, вече навяванията бяха много високи до около метър, някъде до гърдите, метър и нещо. Но с големи усилия се прибрах. Едва се прибрах! Бях целия мокър до колене.

От социалния патронаж в Ново село през целя ден чакаха, за да доставят храна до повече от 60 възрастни хора, в селата до които нямаше достъп.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Пътната обстановка в Северозападна България постепенно се нормализира

Студ скова Добруджа. Прогнозите са до 1 януари вятърът да се усилва и да стигне 28 метра в секунда. От община Добрич призоваха гражданите да затворят плътно прозорците на домове, офиси и фирми, да отстранят от тераси и балкони неукрепени предмети, заради..

публикувано на 30.12.14 в 18:37