Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Троян изпраща годината с рекордно ниска за региона безработица

Снимка: Община Троян

Община Троян изпраща 2014 г. с най-ниската за региона безработица през последните години от 6,6%. Завършен е и основната част от най-големия проект, който някога е реализиран в Троян - за водния цикъл на града. За кмета на Троян Донка Михайлова най-важното от постигнатото през годината е, че хората имат работа.

Изградихме голям обем канализация и водопроводи. Обновихме медицинското оборудване в болницата. Реновирахме цялостно детски градини и училища и изградихме нови социални институции.

Михайлова допълни, че най-сериозният проблем в региона е демографският. Тя посочи и как общинското ръководство ще се опита да го разрешава:

Да развиваме работни места, които са предназначени за висококвалифицирани и интелигентни млади хора, които сега гледат на запад или към големите градове от страната. Имаме още доста работа и по подобряване на жизнената среда в града и селата.

Михайлова каза, че общината изпраща годината с преизпълнение на очакваните приходи в бюджета, а това ще й позволи през 2015 г. да развие капиталова програма, която да се справи с последствията от водния цикъл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!