Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МЗ и местна власт търсят решение за тежкото финансово състяние на болницата в Ловеч

Снимка: БГНЕС
Тежкото финансово състояние на болницата в Ловеч ще бъде обсъдено днес в Министерството на здравеопазването. Фирми - доставчици на лекарства съдят лечебното заведение за неизплатени задължения. Ден преди Коледа е било спряно подаването на газ заради просрочени дългове. Работещите в болницата може да останат без заплати.

Има неразплатени сметки и от 2010-а, от 2011-а, от 2012-а година, за които получаваме искови молби да бъдат изплатени сумите. Мисля, че взаимно ще си помогнем, за да решим проблема - областна администрация, община и Министерство на здравеопазването. Това е единственото лечебно заведение, което предоставя такива услуги на територията на Ловешка област и няма да позволим да спре дейността си, каза за "Хоризонт" д-р Донка Минкова, изпълняваща длъжността директор на болницата.

Преди дни стана ясно, че пациентите в Многопрофилната болница "Св. Иван Рилски" в Елхово са прекарали новогодишните празници на студено и без храна. Общинското здравно заведение също има сериозни финансови затруднения. Парното е било спряно на 30-и декември и е пуснато едва на 5-и януари. Пациентите са били предупредени да си донесат печки. През почивните дни на болните е давана суха храна, а вечер е трябвало сами да си осигуряват прехраната.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!