Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подаването на газ към болницата в Ловеч ще бъде възстановено най-късно до утре сутринта

Снимка: община Ловеч

Подаването на газ към болницата в Ловеч ще бъде възстановено най-късно до утре сутринта. Тежкото финансово състояние на лечебното заведение беше обсъждано днес в министерството на здравеопазването.

Областният управител на Ловеч Мадлена Бояджиева, която е присъствала на среща в Министерството на здравеопазването, съобщи, че лично министър Петър Москов е поел ангажимент да съдейства за решаването на проблема. Вече са проведени разговори с доставчика на газ. Задълженията от близо 52 хиляди лева ще бъдат разсрочени, а доставката на синьото гориво възстановена. Тя беше спряна ден преди Коледа за неплатени просрочени задължения и се наложи болницата да се отоплява на дизелово гориво като парното се пускаше два пъти по 4 часа на денонощие. 

На срещата днес са обсъдени и останалите проблеми на лечебното заведение, като министър Москов е поел ангажимент държавата да помогне за стабилизирането на болницата в Ловеч. В момента тя има задължения към доставчици на медикаменти, консумативи и услуги за над 3 милиона лева. Две от фирмите доставчици са завели и съдебни дела за неплатени задължения.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!