Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български автобус е катастрофирал в Сърбия

| обновено на 15.01.15 в 15:54
Специално разрешение за публикуване от "Блиц"
Снимка: http://www.blic.rs/

Катастрофа с български автобус е станала снощи в Сърбия, съобщиха за "Хоризонт" от Министерството на външните работи. Инцидентът е станал станал в 23.30 часа в близост до Бачка Топола. 

По данни на сръбски медии при катастрофата са пострадали 13 българи. Според радио Б92 двама българи са приети в болница в Суботица - шофьорът на автобуса, който е с фрактура, и една жена със счупване на ребрата. Шофьорът е в по-тежко състояние и е възможно да бъде транспортиран в болница в Нови Сад.  .

Автобусът на хасковската транспортна фирма "Арда-тур" се е движил от Нови Сад по посока на граничния пункт "Хоргош-Сегет" на границата с Унгария. Водачът е загубил управление и превозното средство е излязло от пътя. 

Собственикът на транспортната фирма Себахатин Исмаил каза за "Хоризонт", че пострадалите от инцидента са четирима. Най-тежко ранен е шофьорът, който е настанен в болница, но ще бъде изписан утре. Останалите са отпътували с друг автобус на фирмата по първоначалния маршрут Хасково-Виена. Според Себахатин Исмаил причината за катастрофата е заледен пътен участък, на който автобусът е поднесъл и е спрял в крайпътна канавка.

Двамата консули от посолството в Белград са на място в  Суботица и ще окажат необходимото съдействие, съобщават от външното ни министерство. Уточнява се, че автобусът е пътувал по линията Хасково - Прага - Виена.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!