Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"17 крачки към безсмъртието" с официална премиера в БНР

Книгата, посветена на националния ни отбор по футбол в периода 1992 - 1994 година,  бе представена официално на 19 януари, понеделник, в 18 часа във фоайето пред Първо студио на Българското национално радио (БНР). Това интересно четиво е за хората, свързани с най-големия български успех на световното първенство в САЩ през 1994, както и с юбилея - 80 години на Радиото.

 Авторът Диян Никифоров, дългогодишен спортен журналист и коментатор, през миналата година рестартира спомените за 

незабравимото американско лято с книгата "Героите от САЩ", сега проследява седемнадесет крачки на героите към безсмъртието и акцентира върху най-важните събития от най-успешния период в нашия футбол, оказали влияние върху националния отбор. Така, както са се случвали в действителност, без напудряне и грим, разказани от участниците в тях.


И ако до момента различни автори са представяли мачовете и действителността по време на световното, тук действието започва и върви стъпка по стъпка от квалификациите, стартирали на 14 май 1992 срещу Финландия в Хелзинки, завършили на 17 ноември 1993 с чудото на „Парк де Пренс“ в Париж, до мача за третото място на 16 юли 1994 година с Швеция в Лос Анджелис.

 В "17 крачки към безсмъртието" ще намерите интервюта, спомени и непоказвани снимки на Димитър Пенев, Борислав Михайлов, Трифон Иванов, Цанко Цветанов, Петър Хубчев, Златко Янков, Емил Костадинов, Христо Стоичков, Красимир Балъков, Ивайло Йорданов, Георги Георгиев, Димитър Ларгов, Валентин Михов, Христо Данов, проф. Георги Стефанов, Христо Йосифов, Томас Лафчис, Нейчо Нейчев, Емил Дачев, президента Желю Желев, генерал Димитър Владимиров, Калин Катев, Радослав Янкулов, Чавдар Каришев, генерал Васил Василев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Равностойна група за Марица в Шампионската лига

Волейболният шампион при жените Марица (Пловдив) ще играе в Група "А" на Шампионската лига, отреди жребият.  Тимът бе поставен в трета урна и негови съперници са италианският Караро Имоко Конеляно, полският Девелопрес Жешув, както и победителят от двубой между поставения Волунтари от Румъния и Работнички Скопие от Република Северна Македония...

публикувано на 16.07.24 в 18:03

Димитър Кузманов с победа на Чаланджър в Астана

Димитър Кузманов се класира за втория кръг на турнира на твърди кортове от сериите "Чалънджър" в Астана (Казахстан) с награден фонд от 41 хиляди долара.  Поставеният под номер 3 в схемата българин победи Мойрани Бузиге (Австралия) с 6:1, 7:6(6). Срещата продължи 92 минути. Кузманов доминираше изцяло в първия сет, но във втората част се стигна до..

публикувано на 16.07.24 в 18:00

Ботев слага видеостена за мача с Марибор

Ботев ще предостави възможност на своите привърженици да изживеят заедно емоциите и от реванша с Марибор в четвъртък (18 юли). Всеки фен може да заповяда на стадион “Христо Ботев“, където ще бъде поставен специален голям екран, на който привържениците заедно да изгледат двубоя от Словения. Входът е напълно безплатен, а поставеният за целта на събитието..

публикувано на 16.07.24 в 17:57

Кметът на Пловдив посрещна три европейски шампионки

Трите маричанки, станали Европейски шампионки  по волейбол за жени до 18 години – Дарина Нанева, Елисавета Сариева и Мария-Магдалена Недялкова, бяха приветствани тържествено в сградата на Община Пловдив от кмета на града Костадин Димитров, председателя на Общински съвет – Пловдив Атанас Узунов и зам.-председателя на Общински съвет – Пловдив Стефан..

публикувано на 15.07.24 в 16:41

Кметът и президентът на МФ по кану-каяк откриват Световното U23

Пловдив ще се справи с организацията по провеждането на Световното първенство по кану-каяк за младежи до 23 години, юноши и девойки. Единствено няма как да можем да предотвратим жегите. Това заяви заместник-кметът по "Спорт и младежки дейности“ и двукратен олимпийски шампион Николай Бухалов. Шампионатът на планетата ще се проведе от 17 до 21 юли на..

публикувано на 15.07.24 в 16:36