Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Строителните работи по водния цикъл на Силистра трябва да приключат до края на октомври

Снимка: Радио Шумен

Строителните работи по водния цикъл на Силистра трябва да приключат до края на октомври. Поради забавени процедури по финансирането, довършването на проекта ще се забави с около година. 

Проектът включва изграждане на Районна пречиствателна станция за отпадни води с довеждаща канализация и нова ВиК инфраструктура на обща стойност 72 млн. лева. Досега е свършено около една трета от работата. Предстоят нови изкопни работи на различни места в града, съобщи заместник-кметът по устройство на територията Емил Гойчев:

До момента са положени 4070 метра канализационни тръби и водопроводни тръби над 1 760 метра. Монтирани са 81 броя ревизионни шахти и са направени сградни канализационни водопроводни отклонения 64 броя, а в момента се работи над 6 участъка в града.

Проектът е мащабен, затова неудобствата за гражданите са неизбежни, смятат кметът на Силистра Юлиян Найденов:

Искам да се извиня на нашите съграждани за всички тези неудобства и проблеми, които в момента им създаваме при реализиране на проекта за пречиствателната станция  или нейната инфраструктура. Това е проект, който остава за десетки години. Това е нещо, от което градът ни се нуждае и затова мисля, че нашите съграждани са наясно и разбират какво се върши.

Кметът е категоричен, че строителството трябва да приключи до 31-ви октомври.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!