Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д-р Людмила Емилова: Забранете си млякото по време на грип

Днес е премиерата на документалния филм, посветен на известната лекарка

С обявяването на грипната епидемия в някои области на страната, започваме да търсим всякакви начини за превенция. Официалното средство за защита срещу болести си остава предпазването ни от т.нар „храни-отрови“. В студиото ни със специалиста по лечебно хранене д-р Людмила Емилова си припомняме кои са най-важните принципи на здравословното хранене, базирани на метода на Лидия Ковачева.

Тази вечер е и премиерата на документалния филм, посветен на д-р Емилова – „Отвъд аплодисментите и хулите“. Това е филм за славата и самотата, за професията и личния живот на един от най-популярните лекари в България. Три успели жени, получили помощ от нея, допълват портрета ѝ: световната шампионка Весела Лечева, журналистът Маргарита Михнева и певицата Десислава...

Чуйте практичните медицински съвети за детоксикация и личния режим на д-р Людмила Емилова, защо да избягваме кравето мляко поне, когато върлува грипът, как да изгонваме отровите от организма си, как да мием плодовете и зеленчуците, за да махаме от тях пестицидите и кое е по-вредно – нитратната маруля или мазната пържола.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия