Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Мери Бойс Бенд" не искат да пеят за проблеми

Мери: Музиката трябва да предлага бягство от тежкото ежедневие

2
Снимка: Архив

Тя е все така позитивна и слънчева, както и преди 20 години, но много по-уверена и мъдра. Тя е чаровната вокалистка на "Мери Бойс Бенд" – Мария Мутафчиева – Мери. В навечерието на 20-годишния юбилей на групата, Мери гостува в рубриката ни „Бранш“ с равносметка за музикалните пътища, които е извървяла до сега.

Споделя, че е открила за себе си формулата за успех на сцената – постоянство в състава на групата, обогатяване с чуждестранен опит и подправяне на песните със задължителната доза женствена сантименталност. В думите ѝ се долавят и очарователни нотки суеверие.

Концертът по случай 20-ия рожден ден на групата ще започне точно в 20 часа (на 28 януари 2015 в София Лайв Клуб) и ще включва по сценарий точно 20 песни. На живо ще прозвучат популярни песни на "Мери Бойс Бенд", както и една чисто нова песен, чиято премиера в ефира ще бъде през февруари.

Като изненада само за гостите на събитието ще бъдат прожектирани и кадри отпреди 20 години, а концертът ще бъде заснет от екипа на режисьора Васил Стефанов. Той е и човекът, на когото Мери се доверява за видеоклиповете към култови песни на групата.

Чуйте разговора на Мариана Гомилева с "Мери Бойс Бенд" и песента „Телефонът звъни“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия