Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Езиковата гимназия в Ловеч започна реализацията на проекта по "Еразъм+" за обмен на добри практики

Снимка: БГНЕС

Гимназията за чужди езици „Екзарх Йосиф I“ в Ловеч започна реализацията на международен проект по програмата „Еразъм плюс“. В партньорство с училища от още шест европейски държави ще се проведат обучения на ученици.

Проектът е на стойност 280 хиляди евро. Обучението ще продължи три години, припомни авторът и ръководител на проекта Маргарита Добрева. В Ловеч вече гостуваха учители и ученици от училища от Гърция, Румъния, Италия, Испания, Словакия и Турция.

Бяха проведени три обучения - социални компетентности, граждански умения, нагласи и емоции, които могат да стимулират лидерството, да бъдат придобити специални умения от учениците с цел успешна реализация. Другото обучение беше за т. нар. маевтичен подход, и третото обучение беше на тема „Форум театър“ - техники и методика".

Маргарита Добрева допълни, че партньорите по проекта са от различни по вид училища, за да се обменя разнообразен опит и практики. Освен чрез визити, учениците и учителите от седемте държави имат възможност да общуват помежду си и виртуално в интернет, като целта е сътрудничеството да продължи и след приключване на проекта.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!