Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Апелативният съд в Пловдив гледа делото за смъртта на 4-годишния Паоло

Снимка: Венелина Попова

Делото за смъртта на 4-годишния Паоло, който беше прегазен в пешеходната зона на Стара Загора, ще бъде изпратено днес в Апелативния съд в Пловдив. Това обяви пред Хоризонт съдия Ива Стефанова от старозагорския Окръжен съд. След определянето на докладчик по него, ще бъде определена и дата за делото на втора инстанция срещу Георги Сапунджиев, който блъсна детето.

Съдия Ива Стефанова от Окръжния съд в Стара Загора днес ще изпрати делото за убийството на четиригодишния Паоло до Апелативния съд в Пловдив, съобщи съдията специално за „Хоризонт“. След определянето на докладчик по него, ще бъде определена и дата за делото на втора инстанция срещу Георги Сапунджиев, който прегази в Паоло в пешеходна зона.

Съдия Стефанова е довършила написването на мотивите по делото с една седмица закъснение според определения срок, който е пожелателен, а не императивен, защото е искала те да бъдат добре представени на втора инстанция и заради множеството други дела, които е гледала в този период. Днес тя ще ги предостави на подсъдимия и на частните обвинители и ще изпрати делото от досъдебното и съдебното производство в Пловдивския апелативен съд.

По повод обществената дискусия, изнесена и в други медии, затова, че Георги Сапунджиев продължавал да кара колата си и дори я сменил с нова, съдия Стефанова посочи, че в произнесената от нея присъда, убиецът на Паоло е лишен за пет години от шофьорски права, но забраната ще влезе в сила, едва когато присъдата бъде потвърдена на всички инстанции. Дотогава книжката му може да бъде отнета единствено, ако той допусне други нарушения на закона.

Делото срещу Сапунджиев се гледа по съкратена процедура и затова той получи петгодишна присъда, която се съкращава с една трета.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!