Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Пловдив откриха първото социално предприятие по шивачество

| обновено на 30.01.15 в 08:44

Работилница по шивачество бе открита в Комплекса за социални услуги „Свети Георги” в Пловдив. 

Първоначално в нея ще се обучават 4 жени. Те са безработни и са приели предложението на бюрото по труда в квартал „Изгрев” да участват в проекта. Обучението им ще трае  6 месеца и през това време те ще получават стипендия.

Националният алианс за работа с доброволци, който е партньор по проекта, се ангажира  да съдейства на жените, преминали курса, да си намерят работа в шивашки предприятия, обясни Мария Шишкова-ръководител на проекта.

Средствата за работилницата са осигурени от Ротари клуб в германския град Дортмунд. На откриването присъства и заместник-министърът на младежта и спорта Калин Каменов, според когото работилницата демонстрира бъдещето на социалните услуги и е едно от устойчивите решения за намаляване на безработицата сред младежите,които са прекъснали образованието си.

Проектът стартира с подкрепата на община Пловдив и се финансира от „Дружество за подпомагане на българските домове”, Берлин чрез дарители от немския град Дортмунд, както и с любезното сътрудничество на КСУ „Св. Георги” – гр. Пловдив.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Специалната награда "Пловдив" получи Йордан Велчев! Честито!

На официална церемония в Драматичен театър-Пловдив се връчват наградите „Пловдив“. Отличията са в 12 категории в различни сфери на изкусвото и културата. Специалната награда "Пловдив" връчи пловдивският кмет Костадин Димитров и тя отиде при Йордан Велчев.   "Аз съм изключително развълнуван. Но винаги съм мислил, че ние, всички пловдивчани, дължим..

обновено на 22.05.24 в 20:31

Пловдивската полиция обяви мерки за ограничаване на скоростта в града

Изграждането на различни инженерни съоръжения, препятствия и други методи за ограничаване на скоростта в Пловдив, искане за още видеокамери и пътни знаци – това са част от пакета предложения към общината за повишаване на пътната безопасност в града – съобщи началникът на областната дирекция на МВР  старши комисар Георги Чергов.  Това е..

обновено на 22.05.24 в 16:50

РУО-Пловдив връчи награди на учители и директори

Шестима учители и петима директори от Пловдив и областта получиха награди на специална церемония, организирана от Регионалното управление на образованието. Иванка Киркова, началник на РУО-Пловдив каза: „След известна пауза отново съм сред вас с толкова много съмишленици. Вие сте мотиваторите, от които зависи бъдещето на нашите деца. Поздравявам ви за..

публикувано на 22.05.24 в 16:47

Измама за над 130 000 лв завърши със затвор за трима

Окръжният съд в Пловдив постанови затвор от 7 до 12 години за две жени и мъж, измамили възрастен човек от Белозем с повече от 130 хиляди лева. Тримата използвали добре отработената схема за взимане на заем и предложение за безвъзмезден ремонт на дома. Едната от обвиняемите завързала близки отношения с 66 годишния мъж и той й давал пари..

публикувано на 22.05.24 в 15:36

Електробуси ще пътуват по градските линии в Асеновград

7 нови електрически автобуса ще закупи община Асановград след като к метът д-р Христо Грудев подписа договор за финансиране на проект „Внедряване на екомобилност в община Асеновград и изграждане на велоалеи на територията на община Садово“.  Припомняме, че в края на миналата година асеновградската общинска администрация изготви и подаде проект по..

публикувано на 22.05.24 в 13:56