Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лиляна Павлова представи в Стара Загора програмата за саниране на сгради

Снимка: Радио Шумен

Стара Загора е сред общините, които изпълняват успешно 12 проекта от програма "Регионално развитие" за над 70 милиона лева. За следващия програмен период в интегрирания план на града са заложени нови 65 милиона лева за реализацията на регионални проекти, съобщи пред журналисти министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова. В Стара Загора тя представи програмата за саниране на сгради и коментира изгражданета на тунела под връх Шипка.

Търсим 600 собственика на имоти, които са в Стара Загора една част от тях, други са в Габрово. Тече вече процедурата, пуснали сме тези над 600 уведомления и се надяваме в максимално кратки срокове да проведем отчуждителните процедури и да довършим обхода на Габрово като първа фаза на тунела под Шипка. По отношение на самия тунел, възлагайки строителството на "Струма", със спестените средства ще финансираме частично магистрала "Хемус" и с остатъчните средства да можем да вървим напред и с тунела. Но това няма да стане преди 2017-а година, когато реално ще имаме освободени ресурс европейски, каза Лиляна Павлова.

Сред приоритетните проекти от Оперативната програма "Региони в строеж" министърът посочи 40 км път между Стара Загора и Раднево. Неговата реконструкция и изграждане може да започне веднага след одобряването на програмата от Брюксел.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Лиляна Павлова дава старт на кампанията за саниране в Стара Загора

В петък в Стара Загора започва информационна кампания за изпълнението на правителствената програма за саниране на панелните жилищни блокове. В нея ще участва регионалният министър Лиляна Павлова. Това съобщи на днешната пресконференция старозагорският..

публикувано на 26.01.15 в 16:07

Лиляна Павлова: Проектът за водния цикъл на Добрич няма как да бъде финансиран

Проектът за водния цикъл на Добрич, който не беше финансиран от общината по линия на ОП „Околна среда", вече няма за кога да бъде финансиран, защото програмата изтече. Това заяви министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова в отговор на въпрос,..

публикувано на 24.01.15 в 09:31

Лиляна Павлова: "Магистрала "Хемус" е основен приоритет за правителството"

Магистрала "Хемус" е основен приоритет за правителството, въпреки че за изграждането й в пълнота няма на сто процента осигурен финансов ресурс, потвърди по време на парламентарния контрол министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна..

публикувано на 16.01.15 в 16:20